dimarts, 9 de febrer del 2010

Viatge BCN-PER

Quan tens ja tots els papers mitjanament en regla i et deixen anar cap allà, comença l'aventura del viatge.

Al principi sona molt agotador, 24 hores de viatge, 15 hores seguides dins de l'avió... però la veritat és que sí, acabes agotat però l'experiència es passa molt de presa. Primer que tot passar el check in, treute cinturó, ordenadors fora de les bosses... i si fins i tot així pites hi ha uns vigilants que t'escorcollen amb molta amabilitat. Passat aquest impàs tens tot un duty free per passejar (el de la terminal 1 de Barcelona realment bonic i espaiós), quan ja t'has cansat de mirar i no comprar, vas i esmorzes una miqueta i entres ja a la zona on hi ha les portes per embarcar.

Passada ja la tercera zona, entres dins l'avió, allí t'esperen les assafates i "assafatos", molt educats i elles amb una indumentària no usual però molt bonica. Són molt educats i se'ls entén d'allò més bé.

Arribes al teu seient i veus que tenen els avions ben preparats amb centres multimèdia personals i connectats amb els altres viatgers ( amb jocs, pel·lícules, sèries, documentals, notícies... fins i tot un canal només per nens!!), et distreuen amb alguns aperitius i els seus dinars, berenars, els sucs de taronja (molts sucs de taronja) i les tovalloletes calentes ( com als restaurants xinesos).

I bé entre que dorms, jugues, parles, mires al sostre, fas el xafarder... se't passa l'estona i com si res ja han passat 2 hores i estas a Milan esperant que la resta de viatgers pugin a l'avió i marxar cap a Singapur! La resta es passa de la mateixa manera.

Al arribar a Singapur quan estas aterrant, si mires per la finestra de l'avió és curiós veure les embarcacions i els pescadors treballant, la imatge et recorda molt a les pelis d'Asia on es sòl veure el sol de fons i les ombres de la gent treballant, una imatge per recordar!

Bé, tant bon punt has arribat a Singapur, et deixen passejant lliurement per la terminal 3, que es tant llarga que no acaba mai! Allí hi tens el duty free, cadires de massatge per als peus, cafeteries de tot tipus ... Després de passar la porta per embarcar et deixen una estoneta a una sala d'estar amb vistes a la zona de sortida de avions amb un paperet per emplenar sobre el que faràs a Austràlia, on viuràs i el que portes a la maleta. No es gaire difícil d'emplenar però si hi ha dubtes les recepcionistes sempre us poden ajudar.

Passada una estona, et criden per numero de seient i ja tornes estar dins de l'avió! És bastant semblant, una miqueta més petit, però el viatge és una còpia de l'anterior minimitzada a 5 hores. Dormir, jugar, mirar pelis, parlar...

Quan s'acaba tot això és que ja has arribat a Perth!! Ara toca passar la duana i agafar les maletes. La veritat és que ens ho van posar bastant fàcil. Ens van mirar amb la foto i poc més.

Quan ja tens les maletes has de fer una cua llargueta per que et passin l'equipatge per l'escàner. Passada aquesta etapa, surts ja fora al aeroport i ja pots començar a buscar un taxi per marxar cap a l'hotel, habitació... en el nostre cas al campus en busca del nostre estudi-apartament.

Bé, nosaltres vam arribar a Curtin allà les 4 de la tarda, quan ens va deixar el taxi no sabíem molt bé cap on havíem de tirar, però volen o sense voler vam fer un petit tour per la zona residencial fins trobar l'oficina. Allí ens esperava en Norm el nostre Housing manager, ens va donar les claus i ens van portar a nosaltres i a les nostres bosses cap al nostre petit estudi dins de Kurrajong village.

Primer que tot, comproveu que les coses bàsiques funcionin i aneu a comprar alguna per menjar a la nit i per esmorzar, aquí el dia començà molt aviat i acaba encara més aviat! A les 6 et pots trobar amb tot tancat! I quan tingueu totes les necessitats primàries resoltes a descansar que el jetlag us passarà factura!


De Perth


De Perth



De Perth