dissabte, 19 de juny del 2010

DEBII

Que és DEBII?
És l'institut de recerca més potent que té Curtin University of Technology.

Les sigles corresponen a:
Digital Ecosystems and Business Intelligence Institute

En el temps que porto aquí he après i vist moltes coses, i m'agradaria destacar algunes que m'han sorprès positivament.

- Relació amb la indústria
DEBII treballa col·laborant amb la indústria.
Les empreses presenten els problemes que tenen, i a DEBII intenten entendre'ls i resoldre'ls. Això dona peu a que si a l'empresa finalment li agrada la proposta de resolució dels seus problemes que fa DEBII, l'empresa pagui pel projecte.
Aquesta part la trobo molt interessant, ja que fins ara sempre havia vist la recerca i les empreses en 2 mons completament diferenciat, i entenc que és molt productiu que això no sigui així i que és col·labori conjuntament.

- Seminaris + light dinar
Com a tots els centres de recerca, periòdicament es fan seminaris de recerca, presentacions de les propostes de doctorat (PhD), presentacions de eminències internacionals,...
El problema que normalment s'acostuma a tenir és que costa mobilitzar a la gent per a que assisteixi. A banda de fer més publicitat i oferir més qualitat, quin incentiu més es pot fer servir? Aquí han trobat una solució prou atractiva. Després de cada seminari/presentació ofereixen un pica-pica :)

Que facin servir aquest incentiu no implica que no reparin en la qualitat.
Per exemple, el 16 i 17 van fer uns seminaris enfocats per als doctorants. Aquests seminaris es van portar a terme tant en l'aquari de Perth com en el centre de funcions del parc tecnològic. Van explicar coses molt interessants, com el tipus de publicacions (diferència entre conferència i journal), estratègies per triomfar en el doctorat i com escriure la tesis (explicant els diferents capítols que ha de tenir). Tot molt interessant, sobretot perquè les xarrades estaven portades per les dues principals eminències en recerca, la professora Elizabeth Chang i el professor Tharam Dillon. És sempre un plaer sentir parlar a aquests professors.

2 comentaris:

Lou ha dit...

Vale ... però el pica-pica de què estava compost?? ... molt explicar l'interessant temari però què vas mejar???

;-P

Marc Domingo ha dit...

És cert, tens tota la raó :)
Normalment està compost per diversos mini sandwich (normalment vegetals) i fregits orientals (rollitos de primavera,...)